sâmbătă, 20 noiembrie 2010

Flori artificiale - tutorial




Materiale necesare pentru a realiza o floare din bucati de tesatura :

- material 100% poliester (satin, tafta, voal, organza...). Trebuie sa fie 100% poliester pentru a se topi marginile frumos. Aici am folosit o tafta subtire.
- lumanare
- o bucata de fetru pentru aplicat pe dosul brosei
- ac de brosa
- ac si ata de cusut
- lipici pentru textile
- margele de orice fel pentru centrul brosei. Aici am folosit margele de nisip de 2mm.
- foarfeca



Se taie materialul in bucati in forma de octogon neregulat, de diferite marimi. Cel mai simplu este ca la inceput sa se taie sub forma de patrat, iar mai apoi sa se taie colturile. Puteti incerca si cu forme rotunde, patrate, hexagonale.






Aprindeti lumanarea , luati o bucata de material in mana si apropiati-o de flacara, nu foarte mult pentru a nu se innegri. Tineti petala lateral-deasupra flacarii si veti observa ca incepe sa se curbeze, iar muchia sa se topeasca usor.








Rotiti apoi petala , nu tineti mult aceeasi portiune langa flacara. Puteti opta pentru un aspect mai ondulat, sau doar usor curbat. Se pot obtine o multime de variatiuni, in functie de preferinte.
Repetati operatia pentru toate petalele. Pentru acest tutorial am optat pentru varianta cu petalele mai ondulate.
Plasati petalele una peste alta, de la cea mai mare (dedesubt) la cea mai mica(deasupra). Nu este nevoie sa le folositi pe toate. Incercati sa le combinati si alegeti varianta care va place cel mai mult.



Luati petalele suprapuse in mana si , avand grija sa nu se deplaseze , coaseti petalele cu cateva impunsaturi in centru.




Taiati bucata de fetru in forma ovala, de aproximativ aceeasi lungime cu acul de brosa si putin mai lata decat acesta. Aplicati lipici pe acul de brosa si putin pe bucata de fetru , asteptati 1-2 minute , apoi lipiti-le intre ele.



Asteptati sa se usuce bine lipiciul, apoi , pentru a fi siguri ca nu se va desprinde, intariti cu cateva cusaturi.



Aplicati lipici pe tot dosul bucatii de fetru si putin pe dosul florii ( un firicel ingust in centru), si asteptati 1-2 minute , apoi lipiti-le intre ele.




Intoarceti floarea cu fata in sus, aplicati putin lipici in centrul petalei de deasupra, apoi turnati margelute de nisip atat cat sa acopere bine lipiciul. Asteptati 1-2 minute, apoi presati usor cu degetele peste margelute. Asteptati 5-10 minute, apoi indepartati margelutele care nu s-au lipit. Repetati daca nu au ramas suficiente margelute lipite. In loc de margelute de nisip puteti folosi orice alt tip de margelute, paiete...etc, care se pot coase.














Ioana Soare

Mai multe informatii despre flori artficiale gasiti aici

Niciun comentariu: